iedere tuin verdient
zijn eigen Sierbestrating

sierbestrating

Bekijk ons volledige assortiment
online op www.terrasentrends.nl

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op!

Sierbestrating

U stelt steeds hogere eisen aan de sierbestrating om uw huis en in uw tuin. Wat betreft uitstraling en kleur, maar zeker ook wat betreft materiaalkeuze. Deze moet natuurlijk perfect aansluiten op uw wensen. Buiter Beton is een modern familiebedrijf met ruim 35 jaar kennis en ervaring op het gebied van advisering en levering van sierbestrating.  Zo hebben wij een uitgebreid assortiment in diverse kleurinstellingen en formaten. Daarmee creëert u altijd een natuurlijk woonomgeving die aansluit op al uw woonwensen en –verlangens.

Ons sierbestratingspark

Vrijwel alle producten binnen onze webshop kunt ook met eigen ogen bekijken in ons sierbestratingspark met een oppervlakte van maar liefst 5500 vierkante meter. Bij het grootste sierbestratingspark van Europa bent u dus aan het juiste adres voor al uw sierbestrating. U vindt  gegarandeerd een passende siertegel. Een rondwandeling door ons park, leert al snel dat men bij Buiter Beton werkelijk van alle markten thuis is. Of het nu gaat om gebakken bestrating, natuursteentegels of betonnen klinkers, men kan het zo gek niet bedenken of wij hebben het.

Sierbestratingsadviseur

Om u een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij ons bestaande showpark in 2014 uitgebreid met maar liefst 13 thematuinen in verschillende stijlen. Onze deskundige sierbestratingsadviseurs voorzien u hier van alle benodigde informatie. Onze adviseurs helpen u graag met het realiseren van uw stoutste tuindromen. Hier staan uw persoonlijke wensen en budget steeds voorop.

Sierbestrating reinigen

Uw siertegels blijven het langste mooi wanneer deze regelmatig schoongemaakt worden. Echter zijn veel van onze tegels minder gevoelig voor vervuiling, krassen en/of slijtage. Daarnaast zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Veel producten noemen wij dan ook ‘Easy2Clean’. Dit wil echter niet zeggen dat ze onderhoudsvrij zijn. Wij raden het gebruik van hogedrukreinigers dan ook af. Los van het feit dat het een zeer snelle oplossing is, kan het ook voor beschadigingen zorgen. Door de hoge druk heeft u meer kans op beschadigingen en zullen de cementdeeltjes tussen de kleurmineralen langzaam verdwijnen.

Algen en mossen – Voor het verwijderen adviseren wij om goede reinigingsmiddelen te gebruiken. Vraag altijd om advies bij uw plaatselijke bestratingsspecialst of neem contact met ons op. Een goed alternatief voor reinigingsmiddelen is dan ook stoom.

Korstmossen – Deze variant ontstaat uit verbindingen van algen en schimmels. De bestrijding ervan werkt eigenlijk hetzelfde als bij de algen en mossen. Zorg ervoor dat dat de temperatuur van de kortsmos dankzij stoom oploopt tot 70 graden Celsius. Dit kunt u het beste doen bij droog weer waarbij de temperatuur minimaal 15 graden is.

Verwerken van Sierbestrating

Het zandbed – Bovenste laag 3-5 cm fijn split, metselzand of kalkvrij brekerzand voor een goede doorwatering. De kans op kalkuitbloei wordt hierdoor sterk verminderd. Het zandbed hieronder moet minimaal 10 á 15 cm dik zijn. Bij een weke ondergrond, zoals bijv. klei of veengrond, is een zandbed van 20 cm aan te raden.

Afschot – Nadat u het zandbed heeft aangebracht gaat u de kantopsluiting aanbrengen. Houd hierbij rekening met het afschot van 1 cm per meter. Vervolgens neemt u een rechte plank, en zaagt u in de kopse kanten van de plank een keep uit. De afmetingen zijn afhankelijk van de dikte van de bestrating die u gaat toepassen – 1 cm.

Profileren zandbed – Houd tijdens het straatwerk het zandbed glad door middel van planken of plaatmateriaal. Dit vergemakkelijkt het strak aan elkaar leggen van de bestrating. Voor een uitgebreide toelichting met betrekking tot leggen van uw sierbestrating verwijzen wij u door naar het kopje verwerking. Hier vindt u bijvoorbeeld informatie over de opbouw van lagen en het verdichten van de ondergrond.

Sierbestrating voegen

Voor een goede verwerking kunt u gebruik maken van Varistone MST of Varistone LM Aqua. Voor full body keramiek (2 en 3 cm dik) adviseren we doorgaans MST. Voor overige tuintegels is  LM Aqua goed toe te passen. Bekijk hieronder de video over Varistone MST.


 

gebakken & beton klinkers

diverse formaten

diverse kleuren

brede toepasbaarheid

Bekijk ons volledige assortiment
online op www.terrasentrends.nl