Een breed assortiment
aan tuintegels

Tuintegels

Bekijk ons volledige assortiment
online op www.terrasentrends.nl

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op!

tuintegels

Tuintegels geven uw tuin een natuurlijke woonomgeving. Een woonomgeving waarin vormen en materialen steeds meer in balans raken. En waarin kleuren zorgvuldig op elkaar afgestemd worden. Dat geldt ook voor de bestrating van uw terras of oprit.

Bij ons vindt u altijd een passende tuintegel met de uitstraling, de kleur en het formaat dat bij uw huis en uw smaak past. Of het nu betontegels, natuursteen tegels of keramische tegels zijn, ons assortiment tuintegels is enorm breed en wordt elk jaar weer aangepast aan de laatste trends. Deze tuintegels zijn eigenlijk in elk soort tuin wel toe te passen van authentiek tot modern.

Verschillende materialen tuintegels

Onze tuintegels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan beton, natuursteen, keramiek en rubber. De tuintegels staan vooral bekend vanwege de grote assortimentskeuze. Iedere categorie heeft zijn eigen voordelen. De betontegels staan bijvoorbeeld bekend vanwege de mooie deklaag en zijn onderhoudsvriendelijke laag. De natuursteentegels beschikken over natuur gemaakte eigenschappen, zoals een vorstbestendige laag.

Tuintegels leggen

Bij het leggen van uw tuintegels is het belangrijk dat u rekening houdt met de lagenopbouw (3,7 – 6 cm tegeldikte), 3 – 5 cm split of metselzand en een stabiele ondergrond van 20 – 30 cm. Maar ook het afschot richting uw tuin is belangrijk om wateroverlast te voorkomen.

Nadat u de grond heeft afgegraven en een zandbed heeft gemaakt, is het belangrijk om de ondergrond te egaliseren. Over het algemeen wordt dit gedaan door middel van een trilplaat. Het egaal maken van de ondergrond is van belang om verschil in dikte te voorkomen en zorgt er tevens voor dat uw tuintegels waterpas komen te liggen.

Maar niet alleen het hoogteverschil is belangrijk, het moet natuurlijk ook recht liggen. Daarom is het belangrijk dat u altijd vanuit een vaste hoek begint met leggen, om zodoende een vaste rechte lijn aan te houden. Gebruik na het plaatsen van de tuintegels altijd een witte rubberen hamer om de tegels nog wat vaster in de ondergrond te krijgen. Een viertal stoten op alle hoeken, gevolgd door een stoot in het midden van de tegel moet voldoende zijn.

Tip: Gebruik een waterpas om te controleren of alle tegels al gelijk liggen.

Heeft u alle tuintegels liggen? Dan is het belangrijk dat u de tuin nogmaals gaat natrillen. Dit doet u door zand te strooien en uit te vegen over de tegels met behulp van een bezem. Vervolgens trilt u ze na met een trilplaat. Op deze manier trilt het zand goed tussen de tuintegels en komen ze goed vast te liggen. Wees er s.v.p. op verdacht, dat niet alle tegels af te trillen zijn. Laat u van te voren goed informeren hierover.

Sierbestrating voegen

Voor een goede verwerking kunt u gebruik maken van Varistone MST of Varistone LM Aqua. Voor full body keramiek (2 en 3 cm dik) adviseren we doorgaans MST. Voor overige tuintegels is  LM Aqua goed toe te passen. Bekijk hieronder de video over Varistone MST

 

Tuintegels kopen

Binnen ons uitgebreide assortiment kunt u diverse tuintegels kopen in de volgende populaire afmetingen: 60x60x6cm, 80x80x6cm, 100x100x6 cm, 40x40x5cm, 50x50x5cm, 60x60x2 cm, 80x80x2 cm, 60x90x2 cm, 60x60x4 cm en zelfs wildverbanden in allerlei soorten en maten.

Om verschil in kleur te voorkomen, is het verstandig om de benodigde tegels in één partij te bestellen en 1 a 2 dagen voor het leggen te laten leveren.
Houdt tevens ook rekening met de weersverwachting en laat de tegels tot die tijd in de verpakking zitten.

Wat onderhoud betreft hebben we nog de volgende tips voor u:

  • Het gebruik van hogedrukreinigers op onze producten raden we af. De cementdeeltjes worden dan tussen kleurmineralen weggespoeld. Hierdoor kunnen de korrels losraken.
  • Sommige soorten bladeren en ander organisch afval bevatten zuren die in de stenen kunnen trekken. Deze vlekken kunnen weer verdwijnen door regenval en regelmatig onderhoud.
  •  Kalkuitbloei ontstaat onder verschillende soorten weersomstandigheden. Kalkuitbloei kan verwijderd worden met lauw water en schoonmaakazijn.
    Voor verder vragen verwijzen wij u door naar onze verkoopafdeling. Of kom gerust een keer langs bij Buiter Beton in Balkbrug!

Sierbestrating reinigen

Uw siertegels blijven het langste mooi wanneer deze regelmatig schoongemaakt worden. Echter zijn veel van onze tegels minder gevoelig voor vervuiling, krassen en/of slijtage. Daarnaast zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Veel producten noemen wij dan ook ‘Easy2Clean’. Dit wil echter niet zeggen dat ze onderhoudsvrij zijn. Wij raden het gebruik van hogedrukreinigers dan ook af. Los van het feit dat het een zeer snelle oplossing is, kan het ook voor beschadigingen zorgen. Door de hoge druk heeft u meer kans op beschadigingen en zullen de cementdeeltjes tussen de kleurmineralen langzaam verdwijnen.

WS

Zo maar wat voorbeelden....

geopiazza

Vario

vtwonen

Duostone Dessin

Mirage

Signature

Geoceramica

Boucle Patchwork

Bekijk ons volledige assortiment
online op terrasentrends.nl