Bakker Buitenleven Heemskerk

Buiter Beton breidt aanbod uit door overname Bakker Buitenleven te Heemskerk

Balkbrug/Heemskerk, 20 januari 2023 – Per 1 januari jl. is de overname van Bakker Buitenleven door Buiter Beton voltooid. Deze transactie versterkt de positie in de markt voor Buiter Beton aanzienlijk. Met een hoofdvestiging in Balkbrug en nevenvestigingen in Hengelo en Naarden is een verdere uitbreiding een strategische keuze geweest. Bakker Buitenleven blijft vooralsnog actief onder eigen naam.

Lydia Dragt-Buiter: “Een overname doe je niet zomaar. Naast dat het een strategische keuze is, moet het vooral ook goed aanvoelen. Ik denk dat Buiter Beton en Bakker Buitenleven in de basis veel op elkaar lijken. Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan een betrokken team en werken we met korte lijnen. We zijn allebei vooruitstrevend als het gaat om klantbeleving en we werken beide hard aan mooie en langdurige samenwerkingen met onze zakelijke klanten. Onze klanten ervaren een warm welkom en de beste service. We zijn vooruitstrevend, inspirerend en doen dat met veel plezier in ons werk. Doordat onze kernwaarden sterk overeenkomen, maakt dat de transitie een stuk makkelijker. We spreken dezelfde taal, zou je kunnen stellen’.

lydia.png

“We zijn vooruitstrevend, inspirerend en doen dat met veel plezier in ons werk.” - Lydia Dragt-Buiter

Pieter Dragt: “Het aanbod van meerdere inspiratiepunten met fysieke showtuinen bij onze nevenvestigingen heeft een grote toegevoegde waarde op ons uitgebreide dealernetwerk bestaande uit ruim 60 dealers. Onze dealers focussen zich vooral op een selectie uit ons aanbod van terras & trends. Daarentegen bieden onze inspiratiepunten een bijna volledige presentatie van diverse soorten sierbestrating en overige tuinmaterialen zoals tuinhout, buitenverblijven en tuinverlichting. Met een extra vestiging én prachtige showtuin in Heemskerk denken wij nog meer klanten blij te maken met het beste advies en het realiseren van zoveel mogelijk droomtuinen.”

pieter%20-%20lydia.png

“Met een extra vestiging én prachtige showtuin in Heemskerk denken wij nog meer klanten blij te maken met het beste advies en het realiseren van zoveel mogelijk droomtuinen.” - Pieter Dragt

Ramon Bakker: “Ik heb samen met een mooi team ruim 16,5 jaar gebouwd aan ons familiebedrijf Bakker Buitenleven. Dit heeft geresulteerd in een bedrijf dat regionaal bekend staat als een inspirerende plek voor de tuin met medewerkers die alles op alles zetten om de klant tevreden te stellen. Met veel trots sluiten we ons nu bij de Buiter Beton Groep aan. Op deze manier kan het bedrijf naar het volgende niveau gebracht worden. Buiter Beton staat bekend als een mooi, vooruitstrevend en loyaal familiebedrijf wat de doorslaggevende redenen zijn geweest om ons daarmee samen te voegen”.

“Met veel trots sluiten we ons nu bij de Buiter Beton Groep aan.”
- Ramon Bakker

ramon.png

Over Bakker Buitenleven

Bakker Buitenleven heeft met haar showtuin, waar je compleet ingerichte tuinen en buitenverblijven vindt, een inspirerende plek gecreëerd voor de tuinliefhebber. De ingerichte modeltuinen geven een goed overzicht van de laatste trends en de mooiste tuinmaterialen. Het bedrijf is in 1973 opgericht door Ruurd Bakker, van origine een transportbedrijf met onder anderen handel in gebruikte materialen. In 2015 nemen Ramon en zijn zus Marit het bedrijf over, om zich verder volledig te richten op tuinmaterialen en toebehoren. Vanaf 2018 gaat Ramon als enig eigenaar verder, waarbij hij nog meer nadruk legt op hoge klanttevredenheid en op verduurzaming van het bedrijf en het aanbod. In 2022 wint Bakker Buitenleven de IJmond Duurzaam Award. Ramon blijft na de overname actief binnen het bedrijf.


Showtuin Bakker Buitenleven te Heemskerk

Over Buiter Beton

Buiter Beton biedt haar producten sinds 2017 aan onder de naam terras & trends. Met haar uitgebreide collectie en toenemende dealernetwerk bereikt zij klanten vanuit het hele land. Het familiebedrijf is in 1979 opgericht door Jan Buiter. Er werd voornamelijk gehandeld in betonproducten voor de agrarische markt. In de jaren die volgden verschoof de focus naar tuinen. Het bedrijf verhuisde in 1999 van Vinkenbuurt naar de huidige locatie in Balkbrug. In 2001 vond de eerste overname plaats en werd er een extra vestiging in Hengelo gerealiseerd. Deze overname werd in 2015 gevolgd door een derde vestiging voor Buiter Beton in Naarden. Sinds 2018 zijn Lydia en Pieter samen verantwoordelijk voor de uitvoering van het bedrijf en weten zij de groei van Buiter Beton verder te realiseren.Heb je nog vragen over bovenstaande? Neem dan contact met ons op!

Bekijk ook onze andere showtuinen