Een breed assortiment aan gebakken bestrating

Voor veel gebakken bestrating geldt: hoe ouder de steen, hoe mooier hij wordt. In onze showtuinen vindt u een uitgebreide presentatie van gebakken klinkers. Gebakken klinkers worden gemaakt van klei uit klei- en leemgronden nabij de rivieren. Er worden diverse hulpstoffen bij de klei gevoegd. Een paar van deze stoffen zijn bijvoorbeeld kalk, mangaan- en ijzeroxideverbindingen. Als de klei klaar is om verwerkt te worden, kunnen de klinkers gevormd gaan worden. Hiervoor zijn grofweg drie manieren: de handvormstenen, de vormbakstenen en de strengpersstenen.

Bekijk het volledige assortiment op terrasentrends.nl

Wilt u zien welke tuintegels wij allemaal in ons assortiment hebben? Kijk dan op terrasentrends.nl naar ons volledige assortiment en lees hier ook meer over de producten.

Ga naar terrasentrends.nl

Belangrijkste verschillen

Gebakken klinkers zijn er in veel verschillende kleurnunances verkrijgbaar. Toch zijn bruin, roodbruin, roodpaars, antraciet en zwartbruin de meest voorkomende kleuren. Deze klinkers zijn veelal leverbaar in twee formaten: waalformaat of dikformaat. Verder zijn een aantal soorten ook nog in keiformaat leverbaar. Naast het formaat, kun je ook kiezen tussen bezand of onbezand. Bezande stenen hebben een wat ruwere toplaag. Onbezand heeft juist een wat gladdere uitstraling.

Tot slot kunt u bij gebakken klinkers kiezen voor een getrommelde of ongetrommelde steen. Het merendeel van de gebakken sierbestrating wordt nabewerkt. De stenen worden machinaal bewerkt in een grote, ronddraaiende trommel. Het resultaat is een getrommelde steen. Tijdens het trommelen breken kleine stukjes van de randen en hoeken af, waardoor de getrommelde stenen rondom een verouderde uitstraling krijgen. Ongetrommelde stenen hebben strakke randen en hebben een wat modernere look. Getrommelde stenen hebben een gebruikt uiterlijk en doen het goed in klassieke tuinontwerpen.

Hier vindt u relevante verwerkingsvoorschriften

Op terras & trends vindt u diverse documenten met daarin verwerkingsvoorschriften van verschillende materialen. Deze bieden ondersteuning voor de professional bij het verwerken van de materialen. Mist u een handleiding op deze pagina? Laat het ons weten via info@terrasentrends.nl

Bekijk alle verwerkingsvoorschriften