Voeg- & Onderhoudsmiddelen

Een gedegen tuinontwerp en een goed uitgevoerd plan is belangrijk, maar ook het onderhoud van de tuin is minstens zo belangrijk. Met de voeg- en onderhoudsmiddelen uit het terras & trends assortiment, zorgt u er in ieder geval voor dat tegels en bestratingen er goed blijven uit zien.

Bekijk het volledige assortiment op terrasentrends.nl

Wilt u zien welke tuintegels wij allemaal in ons assortiment hebben? Kijk dan op terrasentrends.nl naar ons volledige assortiment en lees hier ook meer over de producten.

Ga naar terrasentrends.nl

Varistone LM Aqua

Vanzelfsprekend wilt u zo min mogelijk onkruid op uw terras en tuin. Een gebruiksvriendelijke manier om uw tegels te voegen is het gebruiken van LM Aqua. Door de 1-component samenstelling en omdat de verwerking zo nat mogelijk moet gebeuren, is een snelle verwerking mogelijk. Binnen 24 uur is uw terras beloopbaar. Deze voeg is leverbaar in de kleuren Naturel, Steengrijs, Basalt en Zilvergrijs. De voegen zijn duurzaam en drainerend. Doordat de voeg hard wordt, hebben mieren en onkruid weinig tot geen kans. Bekijk hieronder de verwerkingsinstructie van LM Aqua.

Varistone MST

Naast LM Aqua bestaat er ook MST. In tegenstelling tot LM Aqua dient dit voegmiddel snel verwerkt te worden. Het materiaal bestaat uit 2-componenten epoxy. Het is verkrijgbaar in kleuren Naturel, Steengrijs en Basalt.

GatorSand G2

GatorSand waterdoorlatende voegmiddel is perfect toe te passen bij kleinere stenen, zoals betonklinkers, gebakken klinkers en kinderkoppen. Deze voegmiddel dient droog verwerkt te worden. Ook na verwerking dient het minimaal 2 uur neerslagvrij te zijn. Uiteraard is dit voegmiddel, net als LM Aqua, waterdoorlatend en laat het geen sluier achter. GatorSand is geschikt bij een voegbreedte van 2-40 mm.

Tegels onderhouden

Het is belangrijk om de tegels in de tuin te onderhouden. Binnen het terras & trends assortiment hebben wij een breed aanbod aan onderhoudsmiddelen. Afhankelijk van het soort vuil of het probleem, kan er een oplossing gevonden worden. De producten die wij hiervoor gebruiken, zijn de onderhoudsmiddelen van Moeler StoneCare. Op basis van de vlekkenkaart kunt u kijken welk product geschikt is.

Wij raden af om betonmaterialen schoon te maken met een hogedrukreiniger. Hierdoor beschadigd u namelijk de toplaag. Keramische tegels, zoals GeoCeramica, kunnen eventueel wel met een hogedrukreiniger gereinigd worden. Echter volstaat een sopje met neutraal schoonmaakmiddel bijna altijd wel. Bij hardnekkige vlekken op keramiek kan ook de vlekkenkaart geraadpleegd worden. Twijfelt u over welk onderhoudsmiddel voor uw terras geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op!

Hier vindt u relevante verwerkingsvoorschriften

Op terras & trends vindt u diverse documenten met daarin verwerkingsvoorschriften van verschillende materialen. Deze bieden ondersteuning voor de professional bij het verwerken van de materialen. Mist u een handleiding op deze pagina? Laat het ons weten via info@terrasentrends.nl

Bekijk alle verwerkingsvoorschriften